Followers

Wednesday 31 December 2014

ΠΡΩΤΟΣ ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ «ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΗΔΟΝΙΣΜΟΥ» (1.1-31.12.2014)


1 ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑ
Tρεις πρωτότυπες και σημαντικές εργασίες ολοκληρώθηκαν μέσα στο 2014 και κυκλοφόρησαν σε τομίδια με τη μέθοδο της ενισχυμένης θερμοκόλλησης, οι εξής:
Swinging and Related Subjects: A Bibliography, 1948-2014 (525 εγγραφες, 50 σελίδες), πρώτη έκδοση, Εκάλη 9 Ιουλίου 2014
Swinging and Related Subjects: A Bibliography, 1948-2014 (559 εγγραφες, 51 σελίδες), δεύτερη έκδοση, Εκάλη 31 Δεκεμβρίου 2014
Polyamοry & Related Subjects: A Bibliography, 1960-2014 (163 εγγραφές, 33 σελίδες), πρώτη έκδοση, Εκάλη 1 Δεκεμβρίου 2014
Οι ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων των ανωτέρω εργασιών ενημερώνονται  διαρκώς με την προσθήκη νέων και παλαιών εντύπων σε κάθε μορφή.

2. ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ
Συνεχίστηκε κανονικά η βιβλιοδεσία άρθρων, διατριβών, θέσεων και μελετών σε τομίδια με τη μέθοδο της απλής ή ενισχυμένης θερμοκόλλησης. Διατριβές, θέσεις και εκτενή άρθρα άνω των 160 σελίδων αποθηκεύονται σε ψηφιακούς δίσκους και διατίθενται σε έντυπη μορφή σε μέλη του ιστότοπου «ΚΥΚΛΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΔΟΝΙΣΤΩΝ» [http://libertinism.gr/forum] κατόπιν  παραγγελίας των ενδιαφερομένων. Συνολικά έχουν ταξινομηθεί μέχρι στιγμής 120 τέτοιες εργασίες ερευνητών σε αμερικανικά και ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά ιδρύματα, που καλύπτουν όλους σχεδόν τους εναλλακτικούς τρόπους σεξουαλικής συμπεριφοράς από την ανοικτή σχέση μέχρι το ομαδικό σεξ.

3. ΑΓΟΡΕΣ / ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
Οι αγορές εντύπων καταχωρίζονται στο συγκεντρωτικό έντυπο «βιβλίο εισαγωγής» για κάθε έτος, στο οποίο αναφέρονται τα εξής στοιχεία: χρονολογία εισαγωγής, Α/Α εισαγωγής, συγγραφέας/επιμελητής, τίτλος, αριθ. αντιτύπων, εκδότης, έτος έκδοσης και πηγή προέλευσης.
Όλες οι εισαγωγές εντύπων, ταινιών και φωτογραφιών αναρτώνται στο ιστολόγιο της «Βιβλιοθήκης Ηδονισμού» [http://speciallibrary-angmimik.blogspot.gr] στον Blogger.

Η διαδικασία καταγραφής είναι απλή: αποδελτίωση και ευρετηρίαση για τα περιοδικά,  σύντομη περιγραφή για τα βιβλία και περίληψη για τις ταινίες.

Οι παραγγελίες τοποθετούνται με γνώμονα τη διαχρονική αξία του εντύπου, την απήχησή του στo χώρο και τη γλώσσα στην οποία εκδιδόταν. Οπωσδήποτε λαμβάνονται υπόψη η κατάσταση του εντύπου και η τιμή, χωρίς όμως η τελευταία να είναι ο καθοριστικός παράγοντας απόκτησης.

Οι 150 προμηθευτές της «Βιβλιοθήκης Ηδονισμού» συνεργάζονται με διαδικτυακούς ομίλους (AbeBooks, Alibris), τις υπηρεσίες των οποίων χρησιμοποιεί αυτή από τις 5 Δεκεμβρίου 2011, είναι κατά βάση παλαιοβιβλιοπωλεία και μεμονωμένοι ιδιώτες πωλητές. Μεγάλος αριθμός τίτλων προέρχεται από αποχαρακτηρισμό εντύπων δημόσιων και ιδιωτικών βιβλιοθηκών της αλλοδαπής.

Η παραλαβή των παραγγελιών γίνεται σε εύλογο χρονικό διάστημα που συνήθως δεν υπερβαίνει τις τριάντα (30) εργάσιμες ημέρες από την τοποθέτησή τους.

Το 2014 δεν παρατηρήθηκαν σημαντικές αποκλίσεις στο χρόνο παραλαβής των παραγγελιών, ενώ σημειώθηκε μόνο μια απώλεια στο ταχυδρομείο μικροδεμάτων. 

Για την έγκαιρη παραλαβή τους καταβάλλονται αυξημένα τέλη επιστολικού ταχυδρομείου πρώτης προτεραιότητας, με σημαντική όμως επιβάρυνση που πολλές φορές υπερβαίνει την αξία του εντύπου!

Το πρωτόκολλο αλληλογραφίας, ενιαίο με τη «Βιβλιοθήκη Γυμνισμού», περιλαμβάνει για το 2014, 65 εισερχόμενα και 9 εξερχόμενα αντικείμενα. Tα τέλη πρώτης προτεραιότητας (σε αξία γραμματοσήμων) που καταβλήθηκαν το διάστημα αυτό ανήλθαν σε €32,02.

Για τις παραγγελίες που τοποθετούνται μέσω του διαδικτυακού ομίλου «AbeBooks», θυγατρικής εταιρείας της «Amazon»,  τα έξοδα συσκευασίας και αποστολής ενσωματώνονται στην τελική τιμή του εντύπου και προκαταβάλλονται με άυλη προπληρωμένη κάρτα.

Το 2014 παραγγέλθηκαν 31 τίτλοι και παραλήφθηκαν 26 συνολικής αξίας €411,66Λ.

4. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
IΣΤΟΛΟΓΙΩΝ
Η Google από το δεύτερο τρίμηνο του 2010 έχει προσθέσει στην υπηρεσία Blogger αναλυτικά στατιστικά στοιχεία που περιλαμβάνουν αξιοποιήσιμες πληροφορίες για τους διαχειριστές ιστολογίων, όπως προβολές αναρτήσεων (τώρα, ημέρα, εβδομάδα, μήνα και συνολικά από την έναρξη λειτουργίας), παραπομπή ιστότοπου και ιστοσελίδας, χώρα προέλευσης, προβολές σελίδας κατά φυλλομετρητή και λειτουργικό σύστημα, λέξεις-κλειδιά αναζήτησης και κατατοπιστικά δίχρωμα γραφήματα).

Οι συνολικές προβολές σελίδων των δέκα (10) ιστολογίων στον Blogger ανήλθαν σε 827.950 και 5.147 αναρτήσεις.

5. ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Η «Βιβλιοθήκη Ηδονισμού» διαθέτει 10 ιστολόγια στον πάροχο Blogger:
«ΑΓΓΙΓΜΑ-TOUCHING COUPLES» [4.078 προβολές σελίδας, 684 αναρτήσεις και 4 αναγνώστες]
«ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΕΞ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ» [27.961 προβολές σελίδας, 340 αναρτήσεις και 2 αναγνώστες]
«ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΗΔΟΝΙΣΜΟΥ» [234.024 προβολές σελίδας, 376 αναρτήσεις και 6 αναγνώστες]
«Η ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΥΠΟ» [10.880 προβολές σελίδας,312 αναρτήσεις και 2 αναγνώστες]
«Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ»
[3.124 προβολές σελίδας, 86 αναρτήσεις και 1 αναγνώστης]
«ΚΥΚΛΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΔΟΝΙΣΤΩΝ» [415.887 προβολές σελίδας, 1.961 αναρτήσεις και 23 αναγνώστες]
«Ο ΓΥΜΝΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΗΔΟΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ» [116.871 προβολές σελίδας, 766 αναρτήσεις και 2 αναγνώστες]
«ΑLTERNATIVE LIFESTYLES IN THE MEDIA» [8.986 προβολές σελίδας και 458 αναρτήσεις]
«ALTERNATIVE LIFESTYLES IN THE MOVIES» [5.688 προβολές σελίδας, 89 αναρτήσεις και 1 αναγνώστης].
«BDSM-KINKY SEX» [451 προβολές σελίδας, 75 αναρτήσεις και 2 αναγνώστες].

6. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ
6.1. Σταδιακή εγγραφή σε ψηφιακή μορφή των σημαντικότερων άρθρων περιοδικών και εγγράφων για εύκολη πρόσβαση των χρηστών/μελετητών. Προς το παρόν γίνεται μόνο αποδελτίωση και ευρετηρίαση των περιοδικών με το νέο σύστημα που υιοθετήθηκε το Νοέμβριο 2011.

6.2. Η «Βιβλιοθήκη Ηδονισμού» παρέχει, κατόπιν αιτήματος του ενδιαφερομένου, φωτοαντίγραφα άρθρων από μεμονωμένα τεύχη ή δεμένους τόμους περιοδικών με μικρή επιβάρυνση, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία του. Όμως όλες οι παραγγελίες προκαταβάλλονται. Η αποστολή γίνεται σε ουδέτερο φάκελο με τέλη πρώτης προτεραιότητας εσωτερικού ή εξωτερικού (ζώνη 1 και 2) στη διεύθυνση που γνωστοποιείται εγκαίρως. Πρόσθετη επιβάρυνση για τέλη ειδικής διαχείρισης (συστημένου και κατεπείγοντος).

6.3. Καθημερινή αναζήτηση στο Διαδίκτυο θεμάτων που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τους αναγνώστες των ιστολογίων της «Βιβλιοθήκης Ηδονισμού». Δίνονται οι αντίστοιχοι σύνδεσμοι για άμεση, έγκαιρη και υπεύθυνη ενημέρωση στην αρχική γλώσσα χωρίς την παρεμβολή άλλων ιστότοπων. Για την εξυπηρέτηση των χρηστών λειτουργεί από τις 23 Δεκεμβρίου 2014 h μυστική ομάδα «ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΕΞ ΣΤΑ ΜΜΕ» στο Facebook (36 μέλη).

6.4. Από τους διαδικτυακούς διαύλους «Dailymotion», «Vimeo», «xHamster» και «YouTube» επιλέγονται αντιπροσωπευτικά βίντεο, οι σύνδεσμοι των οποίων αναρτώνται, μεταξύ άλλων, και στoν επίσημο διαδικτυακό τόπο συζητήσεων (forum) του ιστότοπου «ΚΥΚΛΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΔΟΝΙΣΤΩΝ» (έναρξη 17 Φεβρουαρίου 2014, 2.938 συζητήσεις, 113 μέλη).

7. ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ
Η τρέχουσα αλληλογραφία, παραδοσιακή και ηλεκτρονική, αρχειοθετείται σε ανθεκτικoύς χαρτοφύλακες ή ψηφιακούς δίσκους. Με τη συμπλήρωση του ημερολογιακού έτους, ανάλογα με τον όγκο της, η παραδοσιακή (έντυπη) βιβλιοδετείται σε τομίδια με τη μέθοδο της απλής ή ενισχυμένης θερμοκόλλησης.

8.
KAΤΑΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ «ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΗΔΟΝΙΣΜΟΥ»
Η πρώτη έκδοση του 46σέλιδου καταλόγου περιεχομένων της «Βιβλιοθήκης Ηδονισμού», κατά συγγραφέα/επιμελητή,  ολοκληρώθηκε και είναι διαθέσιμη σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή. Ο κατάλογος περιλαμβάνει τις αγορές και προσθήκες εντύπων μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2014. Ο συνολικός αριθμός εντύπων ανέρχεται σε 416.

9. FACEBOOK
Για την παρουσία της «Βιβλιοθήκης Ηδονισμού» στο Facebook την περίοδο 18 Απριλίου – 3 Νοεμβρίου 2014  και των συμβάντων την αποφράδα ημέρα, Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου, όταν, κατόπιν αναφοράς ανωνύμων χρηστών-μελών, διαγράφηκαν 1.500+ αναρτήσεις μου στις επτά ομάδες που διαχειριζόμουν, καθώς και ο λογαριασμός μου στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, λόγω παραβίασης των όρων χρήσης του παρόχου.

Εκάλη, 31 Δεκεμβρίου 2014
Άγγελος Κ. Μιμηκόπουλος
Διευθυντής

[Τελευταία ενημέρωση 31.12.2014/05.30]



No comments:

Post a Comment