Followers

Wednesday 15 July 2015

ΛΕΞΙΚΟ ΤΗΣ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑΣ



ISBN-13: 978-960-219-217-7
Εκδότης: Φιλίπ ντι Φόλκο
Τίτλος: Λεξικό της Πορνογραφίας
Μεταφραστής: Γιάννης Καυκιάς
Πρόλογος: Ζαν-Κλωντ Καριέρ
Γλώσσα: Ελληνικά
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Εκδότης: Εκδόσεις ΚΑΛΕΝΤΗ
Έτος έκδοσης: 2012
Σχήμα: 173x246mm
Σελίδες: xxiv+771
Βιβλιοδεσία: σκληρό δίχρωμο εξώφυλλο χωρίς περικάλυμμα
Βάρος: 1.509 gr.
Αρχική τιμή: €27.30
Αριθ. εισαγωγής: 2015022
Ημερομηνία εισαγωγής: 15 Ιουλίου 2015

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Τα όρια της πορνογραφίας-αναπαράστασης του αγοραίου έρωτα στους Αρχαίους Έλληνες - αλλάζουν ασταμάτητα. Παραπέμποντας τους μεν σε ό,τι το πιο σιχαμερό και αισχρό συνεπάγεται  η ικανοποίηση των σεξουαλικών ηδονών, παρέχοντας στους άλλους τη δυνατότητανα χαρούν το θέαμα αυτών των πολλαπλών σαρκικών απολαύσεων, η πορνογραφία τρέφεται, θα λέγαμε, απο τα αισθήματα που προκαλεί, είτε την καταδικάζουμε είτε την υπερασπιζόμαστε.

Τούτο το πρώτο  Λεξικό της πορνογραφίας δεν αποβλέπει ούτε στον εξωραϊσμό ούτε στον στιγματισμό της τελευταίας. Η μόνη μας φιλοδοξία, ξεκινώντας από θέσεις συχνά αντιθετικές, είναι η καλύτερη γνώση μιας πολιτισμικής πρακτικής που παραμένει ιδιωτική και περιθωριακή, αλλά της οποίας η βιομηχανοποίηση και προβολή από τα Μέσα είναι πρωτόγνωρες στις μέρες μας.

Η πορνογραφία είναι, λοιπόν, ένα αντικείμενο γνώσης. όπως δείχνουν τα 450 λήμματα του ανά χείρας έργου, ακολουθούμενα από παραπομπές σε συναφείς όρους, καθώς και βιβλιογραφικές, φιλμογραφικές και διαδικτυακές αναφορές που επιτρέπουν στον καθένα να συνεχίσει τις προσωπικές του έρευνες. Σε αυτό το πρωτόγνωρο κριτικό έργο, αποτέλεσμα συλλογικής εργασίας μιας διεθνούς ομάδας απαρτιζόμενης από μ ια εκατοντάδα συγγραφείς, θα βρούμε άρθρα ουσίας και άρθρα σύνθεσης, βιογραφίες και τους αναγκαίους πρακτικούς ορισμούς. Η πολύμορφη πολιτισμική και καλλιτεχνική ιστορία, η πολιτική και ηθική φιλοσοφία, η κοινωνιολογία, η ανθρωπολογία, η οικονομία, το δίκαιο, η ψυχανάλυση, συνιστούν ισάριθμες αλληλοσυμπληρούμενες μεθόδους προσέγγισης ενός φαινομένου που αφορά όλες τις ανθρώπινες κοινωνίες.

No comments:

Post a Comment