Tuesday, 1 July 2014

ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ «ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΗΔΟΝΙΣΜΟΥ» ΠΕΡΙΟΔΟΣ Β΄(1.1 – 30.06. 2014)
1 ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΦΕΡΗ ΘΕΜΑΤΑ [Swinging and Related Subjects: A Bibliography (A-Z)]
Oλοκληρώθηκε ο βασικός κορμός της αλφαβητικής, αγγλόφωνης κατά συγγραφέα, βιβλιογραφίας για την ανταλλαγή συντρόφων και παρεμφερή θέματα, που καλύπτει την περίοδο 1960-2014. Η βιβλιογραφία ενημερώνεται διαρκώς με την προσθήκη νέων τίτλων και δημοσιεύεται στο βασικό ιστολόγιο της «Βιβλιοθήκης Ηδονισμού» στον Blogger και αναδημοσιεύεται στη σελίδα «Βιβλιοθήκη Ηδονισμού» στο Facebook από τις 3 Μαου 2014.
Η πρώτη έκδοση θα είναι διαθέσιμη σε
pdf μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2014, ενώ δύο (2) αντίγραφα σε έντυπη μορφή θα βρίσκονται στο γραφείο επισκεπτών της «Βιβλιοθήκης Ηδονισμού» στην Εκάλη Αττικής.

2. ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ

Συνεχίστηκε κανονικά η βιβλιοδεσία άρθρων, μελετών και διδακτορικών διατριβών σε τομίδια με τη μέθοδο της απλής ή ενισχυμένης θερμοκόλλησης. Διατριβές, θέσεις και εκτενή άρθρα άνω των 160 σελίδων αποθηκεύονται σε dvd και διατίθενται σε έντυπη μορφή κατόπιν προπληρωμένης παραγγελίας του ενδιαφερόμενου.
Σε έντυπη μορφή υπάρχουν πολλές διατριβές και θέσεις. Ικανοποιητικός αριθμός άρθρων και εργασιών φοιτητών και μελετητών σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.

3. ΑΓΟΡΕΣ / ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

Οι αγορές βιβλίων και περιοδικών καταχωρίζονται στα ειδικά δελτία εισαγωγής που τηρούνται ανελλιπώς από το 2012 κατά προμηθευτή και παραγγελία με ξεχωριστή αρίθμηση (δύο δελτία διαφορετικού χρώματος για κάθε έτος).
Από το 2011 τα ειδικά δελτία εισαγωγής έχουν καταργηθεί. Τηρείται μόνο ένα συγκεντρωτικό «βιβλίο εισαγωγής» για κάθε έτος στο οποίο αναφέρονται τα εξής στοιχεία: χρονολογία εισαγωγής, Α/Α, συγγραφέας/επιμελητής, τίτλος, αριθ. Αντιτύπων, εκδότης, έτος έκδοσης και πηγή προέλευσης (αγορά/δωρεά).
Όλες οι εισαγωγές εντύπων και ταινιών από το 2012 αναρτώνται αμέσως στο ιστολόγιο της «Βιβλιοθήκης Ηδονισμού» [
http://speciallibrary-angmimik.gr] και από τις 3/5/2014 στη σελίδα «Βιβλιοθήκη Ηδονισμού» στο Facebook.

Η διαδικασία καταγραφής είναι απλή: αποδελτίωση και ευρετηρίαση για τα περιοδικά,  σύντομη περιγραφή για τα βιβλία και περίληψη για τις ταινίες.

Οι παραγγελίες τοποθετούνται με γνώμονα τη διαχρονική αξία του εντύπου, την απήχησή του στ
o χώρο και τη γλώσσα στην οποία εκδιδόταν. Οπωσδήποτε λαμβάνονται υπόψη η κατάσταση του εντύπου και η τιμή, χωρίς όμως η τελευταία να είναι ο καθοριστικός παράγοντας απόκτησης.

Οι 147+ προμηθευτές της «Βιβλιοθήκης Ηδονισμού» συνεργάζονται με διαδικτυακούς ομίλους (
AbeBooks, Alibris), τις υπηρεσίες των οποίων χρησιμοποιεί η «Βιβλιοθήκη Ηδονισμού» από τις 8 Δεκεμβρίου 2011, είναι κατά βάση παλαιοβιβλιοπωλεία και μεμονωμένοι πωλητές. Μεγάλος αριθμός τίτλων προέρχεται από αποχαρακτηρισμό εντύπων βιβλιοθηκών ανώτερων και ανώτατων ιδρυμάτων.

Η παραλαβή των παραγγελιών γίνεται σε εύλογο χρονικό διάστημα που συνήθως δεν υπερβαίνει τις τριάντα (30) εργάσιμες ημέρες από την τοποθέτησή τους.

Το πρώτο εξάμηνο του 2014 δεν παρατηρήθηκαν σημαντικές αποκλίσεις στο χρόνο παραλαβής των παραγγελιών.  

Για την έγκαιρη παραλαβή τους καταβάλλονται αυξημένα τέλη επιστολικού ταχυδρομείου πρώτης προτεραιότητας, με σημαντική όμως επιβάρυνση που πολλές φορές υπερβαίνει την αξία του εντύπου!

Το πρωτόκολλο αλληλογραφίας, ενιαίο με τη «Βιβλιοθήκη Γυμνισμού», περιλαμβάνει για το πρώτο εξάμηνο του 2014, 35 εισερχόμενα και 4 εξερχόμενα αντικείμενα.
Tα τέλη πρώτης προτεραιότητας (σε αξία γραμματοσήμων) που καταβλήθηκαν το διάστημα αυτό ανήλθαν σε €14,12.

Για τις ηλεκτρονικές παραγγελίες τα έξοδα συσκευασίας και αποστολής ενσωματώνονται στην τελική τιμή του εντύπου και καταβάλλονται με άυλη προπληρωμένη κάρτα
Visa της Eurobank.

4. ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ
IΣΤΟΛΟΓΙΩΝ
Η
Google από το δεύτερο τρίμηνο του 2010 έχει προσθέσει στην υπηρεσία Blogger αναλυτικά στατιστικά στοιχεία που περιλαμβάνουν αξιοποιήσιμες πληροφορίες για τους διαχειριστές ιστολογίων της, όπως δημοφιλείς αναρτήσεις (τώρα, ανά ημέρα, εβδομάδα, μήνα και συνολικά), πηγές προέλευσης, χώρα προέλευσης, διαδικτυακό τόπο, λειτουργικό σύστημα επισκέπτη, εφαρμογή πλοήγησης, λέξεις-κλειδιά αναζήτησης, κατατοπιστικά γραφήματα κ.ά.).
Η επισκεψιμότητα των οκτώ (8) ιστολογίων στον
Blogger ανήλθε σε 788.587 στις 1 Ιουλίου 2014.

5. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η «Βιβλιοθήκη Ηδονισμού» διαθέτει 4 ιστολόγια και σελίδες στους εξής παρόχους:
Blogger, Facebook και Tumblr.
α. «ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΗΔΟΝΙΣΜΟΥ» [Β
logger, έναρξη 11/2009, 226.620 επισκέψεις, 342 αναρτήσεις και 6 ακόλουθοι]
β. «Βιβλιοθήκη Ηδονισμού» [
Facebook, έναρξη  3 Μαου 2014, 38 «μου αρέσει»]
γ. «ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΗΔΟΝΙΣΜΟΥ» [
Facebook, ανοιχτή ομάδα, έναρξη 18 Απριλίου 2014, 40 μέλη]
δ. «ΓΥΜΝΟΚΡΑΤΙΑ-ΗΔΟΝΙΣΜΟΣ» [
Tumblr, έναρξη 9 Ιουνίου 2013, 86 αναρτήσεις και 7 ακόλουθοι], [pannonicus.tumblr.com]

6. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ

6.1. Σταδιακή εγγραφή σε ψηφιακή μορφή των σημαντικότερων άρθρων περιοδικών και εγγράφων για εύκολη πρόσβαση των χρηστών/μελετητών. Προς το παρόν γίνεται μόνο αποδελτίωση και ευρετηρίαση των περιοδικών με το νέο σύστημα που υιοθετήθηκε το Νοέμβριο 2011.

6.2. Η «Βιβλιοθήκη Ηδονισμού» παρέχει, κατόπιν αιτήματος του ενδιαφερομένου, φωτοαντίγραφα άρθρων από μεμονωμένα τεύχη ή δεμένους τόμους περιοδικών με μικρή επιβάρυνση, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία του. Όμως όλες οι παραγγελίες προπληρώνονται. Η αποστολή γίνεται σε ουδέτερο φάκελο με τέλη πρώτης προτεραιότητας εσωτερικού ή εξωτερικού (ζώνη 1 και 2) στη διεύθυνση που γνωστοποιείται εγκαίρως. Πρόσθετη επιβάρυνση για τέλη ειδικής διαχείρισης (συστημένου και κατεπείγοντος).

6.3. Καθημερινή αναζήτηση στο Διαδίκτυο θεμάτων που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τους αναγνώστες των ιστολογίων της «Βιβλιοθήκης Ηδονισμού». Δίνονται οι αντίστοιχοι σύνδεσμοι για άμεση, έγκαιρη και υπεύθυνη ενημέρωση στην αρχική γλώσσα χωρίς την παρεμβολή άλλων ιστότοπων.

Από τα διαδικτυακά κανάλια «
Dailymotion», «Vimeo», «xHamster», «YouTube» κ.ά επιλέγονται αντιπροσωπευτικά βίντεοκλιπ, οι σύνδεσμοι των οποίων αναρτώνται, μεταξύ άλλων, και στoν επίσημο διαδικτυακό τόπο συζητήσεων (forum) του ιστότοπου «ΚΥΚΛΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΔΟΝΙΣΤΩΝ» [http://libertinism.gr] (Έναρξη 17 Φεβρουαρίου 2014, 59 μέλη, Συντονιστές: Άγγελος Μιμηκόπουλος και Vasoula Vasoula).
 
7. ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ
Η τρέχουσα αλληλογραφία, παραδοσιακή και ηλεκτρονική, αρχειοθετείται σε ανθεκτικoύς χαρτοφύλακες ή
dvd. Με τη συμπλήρωση του ημερολογιακού έτους, ανάλογα με τον όγκο της, η παραδοσιακή (έντυπη) βιβλιοδετείται σε τομίδια με τη μέθοδο της απλής ή ενισχυμένης θερμοκόλλησης.

8. ΠΡΩΤΟΣ
KAΤΑΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ
Η πρώτη έκδοση του καταλόγου περιεχομένων της «Βιβλιοθήκης Ηδονισμού» δεν ολοκληρώθηκε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του ιδρυτή/διευθυντή της, Καταβάλλεται προσπάθεια να ετοιμασθεί μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2014, ώστε να συμπεριληφθούν οι παραλαβές όλου του έτους.

Κλείνοντας τον προσωρινό αυτόν απολογισμό, επιθυμώ να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς τους συνεργάτες μου:
George Georgiades, Iraklis Simos και Vasoula Vasoula, για την άψογη διαχείριση των ομάδων μας στο Facebook, στις οποίες δημοσιεύονται συνεργασίες μου.
Οι ομάδες αυτές είναι:
«ΑΓΓΙΓΜΑ-
TOUCHING COUPLES»
(μυστική, έναρξη 17 Μαρτίου 2014, 17 μέλη)
«ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ-ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΕΞ» (κλειστή, έναρξη 12 Μα
ου 2014, 68 μέλη)
«ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ-ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ»
(κλειστή, έναρξη 22 Μα
ου 2014, 23 μέλη)
«ΚΥΚΛΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΔΟΝΙΣΤΩΝ»
(μυστική, έναρξη 30 Νοεμβρίου 2013, 107 μέλη)
«ΤΟ
UCHING COUPLES COMMUNITY»
 (ανοιχτή, έναρξη 17 Απριλίου 2014, 77 μέλη)

Εκάλη, 1 Ιουλίου 2014
Άγγελος Κ. Μιμηκόπουλος
Διευθυντής

[Τελευταία ενημέρωση 01.07.2014/08.30]

No comments:

Post a Comment